Τουρσί 1 ψήφοι

Από ΜΑΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
Τουρσί
 
 

Υλικά

2 μεγάλα καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε χοντρές φέτες
5 κλωνάρια σέλερι κομμένα σε χοντρά κομμάτια
6 κομμάτια κουνουπίδι(το λουλούδι)
6 μικρά αγγουράκια
6 ολόκληρες πιπεριές κέρατο
1/2 ποτήρι νερού ξύδι
1 κ.σ. κόκκους πιπέρι
1 κ.σ. αλάτι

Εκτέλεση

Ετοιμάζετε τα λαχανικά. Σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει ζεματάτε τα υλικά για 3. Τα βγάζετε και τα βάζετε σε βάζο. Προσθέτετε στο βάζο νερό από αυτό που έβρασαν τα λαχανικά μέχρι να τα σκεπάσετε. Ρίχνετε και το ξίδι, τους κόκκους πιπεριού και το αλάτι. Αφήνετε το τουρσί να κρυώσει, σφραγίζετε το βάζο και το αφήνετε μέσα στο υγρό του 2 μέρες, πριν το ανοίξετε για κατανάλωση.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες