Τούρτα μόκα 3 ψήφοι

Από ΑΓΓΕΛΙΚΗ Κ.
Τούρτα μόκα
Ενα κομμάτι τούρτα είναι πάντα ευπρόσδεκτο. Η τούρτα μόκα έχει σαν βάση της τον γαλλικό καφέ φίλτρου που της δίνει μια φίνα και εκλεπτισμένη γεύση. Απολαύστε την.
 
 

Υλικά (6 μερίδες)

1 φλυτζανάκι γαλλικός καφές φίλτρου
200 γρ. βούτυρο
4 αυγά
270 γρ. ζαχαρη
10 γρ. βανίλια σκόνη
1/4 λίτρου γάλα,
170 γρ. αλεύρι
μισό λεμόνι
1/2 φακελλάκι μπέκιν

Για το γαρνίρισμα:
100 γρ. βούτυρο
1 φλυτζανάκι γαλλικός καφές
100 γρ. ζάχαρη
100 γρ. φουντούκια κι αμύγδαλα ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ δουλεύουμε με ένα ξύλινο κουτάλι τους κρόκους,το βούτυρο και τη ζάχαρη που την ανακατέψαμε με τη βανίλια. Προσθέτουμε σιγα-σιγά το γάλα, το αλεύρι , τη φλούδα λεμονιού ξυσμένη και το μπέκιν. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και στο τέλος προσθέτουμε τα ασπράδια χτυπημένα καλά και το φλυτζανάκι τον καφέ και βάζουμε το μίγμα σε μια φόρμα βουτυρωμένη . Ψήνουμε την τούρτα σε φούρνο με δυνατή θερμοκρασία 1/2 ώρα και όταν γίνει την αφήνουμε να κρυώσει και την βγάζουμε από την φόρμα.
Ετοιμάζουμε τη κρέμα δουλεύοντας με ξύλινο κουτάλι αρκετή ώρα το βούτυρο με τη ζάχαρι στο τελος προσθέτουμε τον καφέ. Αλείφουμε τα πλάγια της τούρτας με λίγο βούτυρο βάζουμε πάνω σε λαδόχαρτο τα φουντούκια και τα αμύγδαλα και με προσοχή τα κολάμε στο βούτυρο. Στρώνουμε λίγη κρέμα στην επιφάνεια της τούρτας και με ένα κορνέ σχηματίζουμε με την υπόλοιπη ένα λουλούδι στη μέση και γύρω -γύρω μικρές ροζέτες. Στολίζουμε με κόκκους καφέ.
0 αστέρια από 3 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες