EGGNOG 1 ψήφοι

Από ΑΝΔΡΕΑΣ Α.
EGGNOG
Δίνω ακόμα μια συνταγή για το κρεμώδες αυτό Χριστουγεννιάτικο παγωμένο ποτό των Αμερικάνων και των Αγγλοσαξόνων. Λίγο προσιτό αυτή το φορά προς τα δικά μας γούστα.
 
 

Υλικά (1 μερίδα)

1 αυγό
1/2 φλ. γάλα
1/2 φλ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 1/2 κ.σ. μαύρο ρούμι
3 κ.γ. ζάχαρη
τριμμένος πάγος
τριμμένο μοσχοκάρυδο
2 ξυλάκια κανέλας

Εκτέλεση

Παίρνουμε το αυγό και ξεχωρίζουμε το ασπράδι από το κρόκο. Χτυπάμε τον κρόκο σε μαρέγκα. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρευστη μορφή. Χτυπάμε και τον κρόκο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε και το ρούμι και αφήνουμε να απορροφηθεί και σταματάμε το χτύπημα. Τα ανακατεύουμε όλα με μια μαρίζ να ομογενοποιηθούν, με προσοχή να μην χάσουν τον όγκο τους. Παίρνουμε 2 κολονάτα ποτήρια, τα γεμίζουμε με τριμμένο πάγο, αδειάζουμε το ποτό, πασπαλίζουμε με το μοσχοκάρυδο και στολίζουμε με τα ξυλάκια κανέλας.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες