H σαλάτα της Λίτσας 4 ψήφοι

Από ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ Κ.
H σαλάτα της Λίτσας
Πολύ εντυπωσιακή σαλάτα με πολύ χρώμα.
 
 

Υλικά (4 μερίδες)

λίγα φύλλα μαρούλι
1 ρόκα
λίγα φύλλα σπανάκι
εσκαρόλ
1 πιπεριά Φλωρίνης (βαζάκι)
μανιτάρια κονσέρβας
2 ραπανάκια
ντοματίνια
4 φέτες αγγούρι
τυρί της αρέσκειας μας (κατίκι, παρμεζάνα, χαλούμι)
1 μικρό ποτήρι λάδι
ξύδι βαλσάμικο
1 κουταλάκι μέλι
1 ρόδι

Εκτέλεση

Πλένουμε όλα τα σαλατικά πολύ καλά. Σε μεγάλη πιατέλα κόβουμε το μαρούλι, τη ροκά το σπανάκι και τελευταίο το εσκαρόλ. Κόβουμε την πιπεριά Φλωρίνης σε κομμάτια και την σκορπίζουμε, από πάνω κόβουμε τα ραπανάκια και τα σκορπίζουμε και αυτά. Μετά βάζουμε τα ντοματίνια γύρω από την πιατέλα μαζί με τις φέτες αγγουριού και τους σπόρους του ροδιού. Σε τηγάνι σοτάρουμε τα μανιτάρια με λίγο βούτυρο και κρασί και τα βάζουμε και αυτά πάνω στην σαλάτα μας. Τοποθετούμε αναλόγως και το τυρί (αν είναι χαλούμι το ψήνουμε). Σε ένα σέικερ βάζουμε το λάδι, το βαλσάμικο, το μέλι και το χτυπάμε. Περιχύνουμε με αυτό την σαλάτα μας και είναι έτοιμη.
1 αστέρια από 4 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες