Αντίβ με πορτοκάλι στον ταβά 2 ψήφοι

Αντίβ με πορτοκάλι στον ταβά
Το πιάτο είναι μάλλον συνοδευτικό, αν και... περί ορέξεως, ουδείς λόγος!

 
 

Υλικά (4 μερίδες)


8 μικρές αντίβ ή μπουκέτα αντιδιού κατσαρού
40 γρ. βούτυρο αγελαδινό (αν και το πρόβειο και το λάδι ταιριάζουν απολύτως)
3 λεμόνια
1 πορτοκάλι
αλατοπίπερο
2 πρέζες ζάχαρη

Εκτέλεση

1. Κόψτε τις άκρες από τις αντίβ και κόψτε τις στα δύο.
2. Βάλτε τις στον ταβά. επάνω σε ροδέλες λεμονιού, βάλτε λίγο νερό ή λευκό κρασί και φουρνιστέ για 10 λεπτά σε ζεστό και δυνατό φούρνο.
3. Ετοιμάστε ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού και βάλτε τα στο τηγάνι με το βούτυρο. Μόλις αφρίσει, ρίξτε τη ζάχαρη και περιχύστε με το μίγμα τα χορταρικά. Αλατοπιπερώστε και μαγειρέψτε για άλλο ένα τέταρτο.
4. Σερβίρεται ζεστό.
1 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες