Αρνάκι κλέφτικο (πουγκιά) 29 ψήφοι

Από ΑΝΔΡΕΑΣ Α.
Αρνάκι κλέφτικο (πουγκιά)
Είναι μια πολύ νόστιμη συνταγή που θα σας ενθουσιάσει. Αρνάκι στη λαδόκολλα με λαχανικά και τυρί. Τρώγεται ζεστό. Ονειρική γεύση.
 
 

Υλικά (6 μερίδες)

1 κιλό αρνάκι χωρίς κόκκαλα κομμένο σε μικρά κομμάτια
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
100 γρ. κεφαλογραβιέρα κομμένη σε κύβους
250 γρ. αρακά
3 καρότα
3 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
125 γρ. λαδί
3 μεγάλες πατάτες κομμένες σε κύβους
2 ντομάτες κομμένες σε φέτες αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Μαρινάρουμε τα κομμάτια του αρνιού με τα καρυκεύματα, το λεμονί και με λίγο λαδί. Τα αφήνουμε να σταθούν για μια ώρα. Στο μεταξύ ζεματίζουμε τον αρακά καυτά καρότα σε νερό με λίγο αλάτι και τα στραγγίζουμε καλά. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη μαργαρίνη και σοτάρουμε τον αρακά και τα καρότα. Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε τα 125 γρ. λαδί και σοτάρουμε τα κομμάτια του αρνιού. Σε καυτό λαδί μισοτηγανίζουμε τις πατάτες. Παίρνουμε 6 κομμάτια λαδόκολλα και μοιράζουμε μέσα σε αυτά, τα κομμάτια του αρνιού. Μοιράζουμε επίσης στα 6 τις πατάτες, τον αρακά, τα καρότα και την κεφαλογραβιέρα. Βάζουμε από μια φέτα ντομάτας και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Τυλίγουμε τις λαδόκολλες σε πουγκιά, τα δένουμε με χοντρή βαμβακερή κλωστή, τα βάζουμε σε ταψάκι και τα ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 1 ώρα. Όπως είπαμε σερβίρονται ζεστά.
2 αστέρια από 29 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες