Αρνάκι με ντούκα και κουσκούς 1 ψήφοι

Αρνάκι με ντούκα και κουσκούς
 
 

Υλικά

8 αρνίσια παιδάκια
35 γρ. ντούκα
200 γρ. κουσκούς
ξύσμα λεμονιού και χυμός ενός λεμονιού
2 κουταλιές ελαιόλαδο
3 ασκαλώνια ψιλοκομμένα
1 κουταλιά μείγμα από: κανέλα, κύμινο, μπαχάρι, τσίλι και γαρίφαλο •
1/4 φλιτζ. φρέσκο κορίανδρο (τα φύλλα)

Εκτέλεση

Καλύψτε τα παϊδάκια με την ντούκα και αφήστε τα στο ψυγείο για 1 ώρα. Στο μεταξύ, βάλτε το κουσκούς και το ξύσμα λεμονιού σε ένα μπολ. Προσθέστε 1 φλιτζάνι βραστό νερό στο χυμό λεμονιού. Περιχύστε το κουσκούς, σκεπάστε το κι αφήστε το να φουσκώσει για 10 λεπτά. Σοτάρετε τα ασκαλώνια με το μισό λάδι, μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μη μαυρίσουν. Προσθέστε το μείγμα μπαχαρικών, ανακατέψτε και σοτάρετε για 1 λεπτό. Ρίξτε τα μαζί με το κορίανδρο στο κουσκούς και ανακατέψτε ελαφρά με το πιρούνι για να αφρατέψει. Σε δυνατή φωτιά, ζεστάνετε το υπόλοιπο λάδι και τηγανίστε τα παϊδάκια για 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Σερβίρετε με το κουσκούς και φέτες λεμονιού.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες