Βίδες Μαρακές με κοτόπουλο και τζίντζερ 1 ψήφοι

Βίδες Μαρακές με κοτόπουλο και τζίντζερ
Τυπικοί μαροκινοί συνδυασμοί γεύσεων, όπως μέλι, λεμόνι, πάπρικα, κόκκινοι πιπερόσποροι κοπανιστοί, φρέσκος κόλιαντρος, και μαύρες ελιές, αναμιγνύονται με μαγικό τρόπο για να δημιουργήσουν αυτή τη δροσερή και έξοχα νόστιμη συνταγής.

 
 

Υλικά (4 μερίδες)

375 γρ φουζίλια ή βίδες
8 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3 κουταλιές τζίντζερ φρέσκο, ξεφλουδισμένο και τριμμένο
1/2 φλιτζ φρέσκος κολίαντρος κομμένος
1/2 φλιτζ φρέσκα φύλλα μέντας κομμένα
1/2 φλιτζ ζωμός κοτόπουλου
1/2 φλιτζ χυμός λεμονιού
6 κουταλιές μέλι
2 κουταλιές φρεσκοτριμμένο τζίντζερ
1 κουταλιά κύμινο τριμμένο
1 κουταλιά πάπρικα γλυκιά
1 κουταλιά κόρνφλάουρ
1/2-1 κουταλάκι νιφάδες κόκκινου πιπεριού
500 γρ κοτόπουλο στήθος χωρίς δέρμα ή κόκαλα κομμένο σε μικρές μπουκιές
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1/2 φλιτζ ελιές μαύρες ξεσποριασμένες και χοντροκομμένες
μοσχοκάρυδο τριμμένο κατά τη γεύση

Εκτέλεση

1. Φτιάχνουμε τη σάλτσα αναμιγνύοντας καλά το σκόρδο, το τζίντζερ, το φρέσκο κόλιαντρο, τη μέντα, το ζωμό κοτόπουλου, το χυμό λεμονιού, το μέλι, το κύμινο, την πάπρικα, το κόρνφλάουρ και τις νιφάδες πιπεριού και τη βάζουμε στην άκρη.
2. Βάζουμε το κομμένο στήθος κοτόπουλου μαζί με 3 κουταλιές σάλτσα μέσα σε μια πλαστική σακούλα (την οποία κουνάμε για να γίνει καλή ανάμιξη) στο ψυγείο για 1/2-8 ώρες να μαριναριστεί.
3. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
4. Στο μεταξύ προθερμαίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Βάζουμε το ελαιόλαδο και, μόλις αρχίσει να καπνίζει, προσθέτουμε το κοτόπουλο και το τηγανίζουμε αναδεύοντας, μέχρι να ροδίσει.
5. Προσθέτουμε την υπόλοιπη σάλτσα, το τζίντζερ, τις ελιές και το βρασμένο ζυμαρικό στο τηγάνι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και ανακατεύουμε απαλά, μέχρι όλα τα συστατικά να αναμιχθούν καλά και να ζεσταθούν. Σερβίρουμε αμέσως κατευθείαν από το τηγάνι. Ρίχνουμε από λίγο μοσχοκάρυδο σε κάθε πιάτο στο τραπέζι.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες