Βίδες Μαϊάμι με δυο τυριά 1 ψήφοι

Από ΑΝΤΡΙΑΝΟΣ
Βίδες Μαϊάμι με δυο τυριά
 
 

Υλικά (12)

2 φλ. πανσέτα κομμένη σε κύβους των 6 χιλ.
2 φλ. τρίμματα από ξηρό ψωμί
200 γρ. ανάλατο βούτυρο
750 γρ. ζυμαρικό βίδες
1,5 λίτρο (6 φλ.) παχιά κρέμα
2,5 φλ. γάλα
200 γρ. (2 φλ.) τυρί παρμεζάνα ψιλοτριμμένο και κατανεμημένο
300 γρ. (3 φλ.) τυρί φοντίνα κομμένο σε κύβους των 6 χιλ. και παγωμένο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C.
2. Απλώνουμε την πανσέτα σε ένα ταψί και την ψήνουμε για 6-8 λεπτά ή μόλις να γίνει τραγανή, την στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας και τη βάζουμε στην άκρη.
3. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα λιώνουμε βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα τρίμματα ψωμιού και ανακατεύουμε για να καλυφθούν και τα τηγανίζουμε ανακατεύοντας συχνά μέχρι να ροδίσουν καλά. Τα βάζουμε στην άκρη.
4. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
5. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα και το γάλα και αφήνουμε να πάρουν βράση. Σιγοβράζουμε μέχρι να μειωθούν κατά το ένα τρίτο. . Προσθέτουμε αργά κτυπώντας 1,25 φλ. παρμεζάνα και την πανσέτα. Συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε μέχρι το μίγμα να μειωθεί και να γίνει σαν κρέμα.
6. Προσθέτουμε το μίγμα κρέμας στο ζυμαρικό μαζί με το τυρί φοντίνα. Ανακατεύουμε γρήγορα βάζοντας αλατοπίπερο.
7. Βουτυρώνουμε 12 πυρίμαχα μπολ (ή ένα μεγάλο πυρέξ) και τα γεμίζουμε με το ζυμαρικό. Κατανέμουμε τα τρίμματα ψωμιού και την υπόλοιπη παρμεζάνα και τα ρίχνουμε σε κάθε μπολ. Ψήνουμε για 12-15 λεπτά (περισσότερο αν είναι ένα μεγάλο πυρέξ) ή μέχρι να κάψουν και να κοχλάσουν. Σερβίρουμε αμέσως.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες