Βίδες προβενσαλ 2 ψήφοι

Βίδες προβενσαλ
 
 

Υλικά (6 μερίδες)


500 γρ. ζυμαρικό βίδες
2 κύβοι ζωμού κοτόπουλου
3 μέτριες πατάτες (περίπου 500 γρ.), ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους 1,5 εκ.
1/2 κουταλάκι θυμάρι ξηρό
750 γρ. φρέσκα πράσινα φασολάκια κομμένα σε μήκη των 5 εκ.
1 κονσέρβα τόνος των 180 γρ. σε λάδι ή μια κονσέρβα των 60 γρ. αντσούγες σε λάδι.
1 φλιτζ. πολύ λεπτές φέτες από κόκκινο κρεμμύδι
3 κουταλιές χυμός λεμονιού

Εκτέλεση

1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το επαναφέρουμε στην κατσαρόλα του.
2. Στο μεταξύ σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε να βράσουν 2 φλιτζ. νερό, τους κύβους ζωμού και το θυμάρι. Προσθέτουμε τις πατάτες και τα φασόλια, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 12-15 λεπτά μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το ζυμαρικό μαζί με τα υπόλοιπα συστατικά, αναμιγνύουμε και σερβίρουμε.
0 αστέρια από 2 επισκέπτες