Γαλακτομπούρεκο με φρούτα 4 ψήφοι

Από ΑΝΔΡΕΑΣ Α.
Γαλακτομπούρεκο με φρούτα
Το πιο νόστιμο γαλακτομπούρεκο. Δεν περιγράφεται.
 
 

Υλικά

200 γρ. σύκα ξερά (ψιλοκομμένα)
200 γρ. χουρμάδες ξεροί χωρίς κουκούτσι (ψιλοκομμένοι)
200 γρ. δαμασκηνά ξερά χωρίς κουκούτσι (ψιλοκομμένα)
200 γρ. βερίκοκα ξερά (ψιλοκομμένα)
100 γρ. σταφίδες μαύρες
100 γρ. καρύδι
4 κούπες γάλα
6 κοφτές κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
1 κρέμα γάλακτος 1% λιπαρά

1 κιλό φύλλο κρούστας
βούτυρο αγελαδινό λιωμένο

500 γρ. νερό
1 κιλό ζάχαρη
γλυκόζη 1 μπαλάκι
ξινό

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε τα φρούτα και τα μουσκεύουμε για μια νύχτα σε 250 γρ. λικέρ της αρεσκείας μας. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα με το κορν φλάουρ να βράσουν και έπειτα ρίχνουμε και τα μουλιασμένα από το λικέρ φρούτα και το καρύδι σπασμένο. Ανακατεύουμε μέχρι να βράσει και να σφίξει η κρέμα. Όταν σφίξει, ρίχνουμε και τη βανίλια. Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ρίχνουμε και την κρέμα γάλακτος η οποία θα το κρατήσει αφράτο.

Μετράμε τα φύλλα κρούστας και βάζουμε τα μισά σε ταψάκι βουτυρώνοντάς τα ένα ένα και αδειάζουμε την κρέμα. Με τα υπόλοιπα φύλλα καλύπτουμε βουτυρώνοντάς τα πάλι ένα ένα. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 40 περίπου λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και τη γλυκόζη για 2 λεπτά και ρίχνουμε λίγο ξινό (στη μύτη του κουταλιού του γλυκού) . Ανακατεύουμε γρήγορα και βγάζουμε από τη φωτιά. Το αφήνουμε να κρυώσει.
Μόλις βγάλουμε το γλυκό καυτό από το φούρνο το περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι.
3 αστέρια από 4 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες