Γαλατόπιτα της γιαγιάς 4 ψήφοι

Από ΝΑΝΤΙΑ
Γαλατόπιτα της γιαγιάς
H συνταγή αυτή είναι της γιαγιάς μου από την Καρδίτσα και τρώγοντας την πάντα θυμάμαι τα κυριακάτικα οικογενειακά τραπέζια με σήμα κατατεθέν την γαλατόπιτα...
 
 

Υλικά (10-12)

1 1/2 λίτρο φρέσκο γάλα
3 βανίλιες
3 κουταλιές σούπας αλεύρι
3 κουταλιές σούπας κόρν φλάουρ
2 κούπες ζάχαρη
2 αυγά
1 γεμάτη κουταλιά βιτάμ
2 φύλλα σφολιάτας

Εκτέλεση

Στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας σε βουτυρωμένο πυρέξ. Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το μισό γάλα με την ζάχαρη και τις βανίλιες. Χτυπάμε στο μίξερ το υπόλοιπο γάλα, τα αυγά, το κόρν φλάουρ, το αλεύρι και το βιτάμ να γίνουν ένα αφράτο μίγμα και το ρίχνουμε μέσα στη κατσαρόλα με το ζεστό γάλα. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει ελαφρά με μια ξύλινη κουτάλα και αφού πήξει το αδειάζουμε πάνω στο φύλλο και το απλώνουμε να πάει παντού. Βάζουμε και το άλλο φύλλο από πάνω, τυλίγουμε τις άκρες προς τα μέσα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η πίτα μας.
2 αστέρια από 4 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες