Γαρίδες σαγανάκι 24 ψήφοι

Γαρίδες σαγανάκι
 
 

Υλικά (6 μερίδες)

500 γρ. μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες
120 γρ. τυρί φέτα κομμένο σε κύβους του 1,5 εκ.
5 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές σκόρδο ψιλοκομμένο
1 μέτρια ντομάτα κομμένη σε λεπτές φέτες
1 φλιτζάνι ξηρό λευκό κρασί
2 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κουταλάκι ρίγανη
πιπέρι μαύρο φρεσκοαλεσμένο κατά τη γεύση
1 κουταλάκι αλάτι

Εκτέλεση

1. Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο μέχρι να ροδίσει.
2. Προσθέτουμε την ντομάτα, το κρασί, το μισό μαϊντανό, τη ρίγανη και τις γαρίδες και μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσουν, περίπου για 5 λεπτά.
3. Προσθέτουμε τη φέτα και ανακατεύουμε προσεκτικά για να μην την τρίψουμε και ελέγχουμε το αλάτι. Προσθέτουμε τον υπόλοιπο μαϊντανό, ανακατεύουμε με το ζυμαρικό και σερβίρουμε. Τρώγεται με φρέσκο ψωμί και ξηρό λευκό κρασί παγωμένο.
4 αστέρια από 24 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες