Γιουβαρλάκια σούπα 4 ψήφοι

Από ΑΓΓΕΛΙΚΗ Κ.
Γιουβαρλάκια σούπα
Το φαγητό αυτό είναι για όσους δεν αγαπούν το αυγολέμονο και θέλουν τα γιουβαρλάκια τους σαν σούπα. Είναι το ίδιο εύγευστο και πιο υγιεινό.
 
 

Υλικά (3 μερίδες)

400 γρ. κιμά βοδινό
1/3 φλ. ωμό ρύζι
1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
αλά και πιπέρι
1 φλ. μαϊντανό τριμμένο
4 φλ. νερό
1 κ.σ. βούτυρο
3 πατάτες κομμένες σε κύβους 1 εκ.
1 καρότο σε φέτες

Εκτέλεση

Ανακατέψτε τον κιμά, το ρύζι το κρεμμύδι, το αλάτι και το πιπέρι. Ζυμώστε με τα χέρια σας για 5 λεπτά. Πλάστε γιουβαρλάκια σαν μεγάλες ελιές.. Βάλτε το μαϊντανό σε πιάτο και περάστε μέσα σε αυτόν τα γιουβαρλάκια. Σε μεγάλη κατσαρόλα βάλτε να βράσει νερό με 1 κουταλιά γλ. αλάτι και το βούτυρο. Προσθέστε τα γιουβαρλάκια και τις πατάτες, σιγοβράστε 20 λεπτά ή μέχρι να γίνουν.
Σερβίρετε σε βαθιά πιάτα.
2 αστέρια από 4 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες