Ζωμός από γαρίδες και καβούρι 2 ψήφοι

Ζωμός από γαρίδες και καβούρι
 
 

Υλικά (8 μερίδες)

1 κιλό γαρίδες
250 γρ. μπέικον
2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα
2 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι, όσο χρειάζεται
αλεύρι, όσο χρειάζεται
νερό, όσο χρειάζεται
250 γρ. βρασμένο κρέας καβουριού (ή μίγμα από λευκό κρέας και δαγκάνες)
βρασμένο ρύζι

Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις γαρίδες. Κόβουμε το μπέικον σε λωρίδες των 2,5 εκ. Τα ζεσταίνουμε για να βράσουν σε ένα σιδερένιο δοχείο μέχρι να ροδίσουν. Πετάμε το λίπος. Βάζουμε στην άκρη το μπέικον. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και λίγο ελαιόλαδο. Ροδίζουμε τα κρεμμύδια. Τα βάζουμε στην άκρη με το μπέικον. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι στις γαρίδες. Τις αλευρώνουμε και στο σιδερένιο δοχείο τις ροδίζουμε σε λίγο λάδι. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το μπέικον. Ανακατεύουμε. Προσθέτουμε νερό ώστε να σκεπάσει το μίγμα. Προσθέτουμε το βρασμένο καβούρι. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Σερβίρουμε πάνω σε ρύζι.
3 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες