Καλαμάρια γεμιστά του αιγαίου 7 ψήφοι

Καλαμάρια γεμιστά του αιγαίου
 
 

Υλικά (4-6 μερίδες)

6 καλαμάρια ολόκληρα
2 σκελίδες σκόρδο
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
350 γρ. ανθότυρο
200 γρ. φέτα
1 ματσάκι μάραθο
1 ματσάκι χόρτα βουνού, να μην πικρίζουν
1 ματσάκι άνηθο
200 γραμμάρια γαριδούλες
100 γρ. φρέσκο βούτυρο
50 γρ. ελαιόλαδο
50 γρ. κρέμα γάλακτος
1 καρότο
50 γρ. κουκουνάρια
30 γρ. σταφίδες
αλάτι/πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε τα κεφαλάκια από τα καλαμάρια, τα πλένουμε και τα τεμαχίζουμε (μόνο τα κεφαλάκια). Ετοιμάζουμε τη γέμιση: βάζουμε όλα μαζί τα ψιλοκομμένα κεφαλάκια, τη φέτα, το ανθότυρο, τις γαριδούλες, αλάτι, πιπέρι και γεμίζουμε τα καλαμαράκια. Στο τηγάνι βάζουμε το βούτυρο, το λάδι και ψήνουμε 5΄ τα γεμιστά καλαμαράκια. Μετά βάζουμε το καρότο, τα κρεμμυδάκια, τα κουκουνάρια, τις σταφίδες και τα χόρτα. Τα ψήνουμε όλα μαζί με λίγο νερό (προτιμότερο ζωμό από λαχανικά). Τέλος, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι και σερβίρουμε.
2 αστέρια από 7 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες