Καρότα με σκόνη πέντε μπαχαρικών 2 ψήφοι

Καρότα με σκόνη πέντε μπαχαρικών
 
 

Υλικά

3 φλιτζ. καρότα πλυμένα, ξεφλουδισμένα και κομμένα διαγώνια σε φέτες πάχους 6-12 εκ.
3/4 φλιτζ. νερό
2 κουταλιές ελαφριά σόγια σος
2 κουταλιές σκούρα ζάχαρη
2 κουταλιές βούτυρο
1 κουταλάκι σκόνη πέντε μπαχαρικών

Εκτέλεση

1. Αναμιγνύουμε το νερό, τη σόγια σος και τη ζάχαρη και τα βάζουμε στην άκρη.
2. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τα καρότα. Προσθέτουμε τη σκόνη πέντε μπαχαρικών ανακατεύοντάς την με τα καρότα. Βάζουμε το μίγμα νερού, ζάχαρης και σόγια σος και αφήνουμε να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε τα καρότα μέχρι να γίνουν τρυφερά και να τρυπιούνται εύκολα με το πιρούνι (περίπου για 5 λεπτά). Αφαιρούμε το σκέπασμα, δυναμώνουμε τη φωτιά, ανακατεύοντας περιστασιακά μέχρι να εξατμισθεί το υγρό (5-7 λεπτά).
3. Σερβίρεται ζεστό.
0 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες