Κοτόπουλο Ινδονησίας (κατά G. S. Holister) 1 ψήφοι

Κοτόπουλο Ινδονησίας (κατά G. S. Holister)
 
 

Υλικά (6 μερίδες)


2 μέτρια κοτόπουλα βρασμένα, χωρίς κόκαλα, με το ψαχνό κομμένο σε μικρά κομμάτια
2-3 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
6 μεγάλες σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κουταλάκι πιπέρι μαύρο ή άσπρο
1 κουταλάκι αλάτι
1,5 κουταλιά σόγια σος
1,5 κουταλιά ξύδι
2 κουταλιές μαύρη ζάχαρη
1 βάζο γλυκές κόκκινες πιπεριές (Φλωρίνης)
1-1,5 κουταλάκι τσίλι, τριμμένο ή φρέσκο
1 μεγάλη κονσέρβα αποφλοιωμένες ντομάτες
λάδι ελιάς
1/2 κουταλάκι σπόροι κύμινου

Εκτέλεση

1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα ρίχνουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα σοτάρουμε με λάδι. Μόλις ροδίσουν ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, το κοτόπουλο, την τομάτα, τις πιπεριές, τη σόγια σος, το ξύδι, τη ζάχαρη, το κύμινο, το τσίλι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 20 λεπτά περίπου.
2. Σερβίρουμε πάνω σε κίτρινο ρύζι.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες