Κοτόπουλο ταντούρι 2 ψήφοι

Κοτόπουλο ταντούρι
 
 

Υλικά (6 μερίδες)


1 κουταλάκι νήματα κρόκου
2,5 κουταλιές βραστό νερό
6 στήθη κοτόπουλου
6 κουταλιές φρέσκος χυμός λεμονιού
3 κουταλάκια αλάτι
1,5 κουταλάκι σπόροι κολίαντρου
1 κουταλάκι σπόροι κίμινο
2,5 εκ ρίζα τζίντζερ ξεφλουδισμένη και χοντροκομμένη
2 μέτριες σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένες
200 γρ κοινό γιαούρτι
1/2 κουταλάκι κόκκινο χρώμα τροφίμων
1/4 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
5 κουταλιές ελαιόλαδο,

Εκτέλεση

1. Ρίχνουμε τα νήματα κρόκου σε μικρό μπολ, ρίχνουμε το βραστό νερό και μουσκεύουμε για 5 λεπτά.
2. Στεγνώνουμε τα στήθη κοτόπουλου με χαρτί κουζίνας και τους κάνουμε χαρακιές με κοφτερό μαχαίρι βάθους 1,5 εκ και μήκους 2,5 εκ. Ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού με το αλάτι και αλείφουμε το κοτόπουλο σπρώχνοντας το μίγμα στις χαραγές. Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα δοχείο, ρίχνουμε και τον κρόκο, που έχει μουσκέψει με το νερό του και το αφήνουμε για 30 περίπου λεπτά.
3. Βάζουμε τον κόλιαντρο και το κύμινο μέσα σε ένα μικρό στεγνό δοχείο και τα καβουρδίζουμε σε μέτρια φωτιά για ένα λεπτό κινώντας το συνεχώς. Αλέθουμε τους σπόρους στο μπλέντερ μαζί με το τζίντζερ, το σκόρδο και 1,5 κουταλιές γιαούρτι και τα δουλεύουμε στην υψηλή ταχύτητα, ώσπου το μίγμα να γίνει μια λεπτή κρέμα. Το ρίχνουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το υπόλοιπο γιαούρτι, το χρώμα και το πιπέρι καγιέν.
4. Απλώνουμε το μίγμα πάνω στο κοτόπουλο, σκεπάζουμε το δοχείο και το αφήνουμε 24 ώρες στο ψυγείο ή 12 ώρες έξω.
5. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC. Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί, ρίχνουμε και ό,τι χυμό υπάρχει στο δοχείο και από λίγο λάδι πάνω σε κάθε στήθος. Τα ψήνουμε ξεσκέπαστα για 15 λεπτά, μετά μειώνουμε τη θερμοκρασία στους 175οC και ψήνουμε για μια ώρα ακόμη.
6. Σερβίρουμε με δακτυλίδια κρεμμυδιού και μαρούλι, καθώς και ψωμί Naan.
3 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες