Κοτόπουλο τοπκαπί 4 ψήφοι

Από ΑΓΓΕΛΙΚΗ Κ.
Κοτόπουλο τοπκαπί
Μια συνταγή από τη Σμύρνη που μου την έδωσε η γιαγιά μου που δεν ήταν από κεί αλλά είχε πολλές φίλες Σμυρνιές.
 
 

Υλικά (4-5 μερίδες)

8-9 μπουτάκια κοτόπουλου
6 κ.σ. βούτυρο
1 κ.σ. λάδι
2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
2 κ.σ. κουκουνάρια
2 φλ. ρύζι
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
3 φλ. καυτό ζωμό κότας
3/4 κ.γ. ζάχαρη
1/2 κ.γ. μπαχαρικά
αλάτι-πιπέρι
1/2 φλ. άνηθο
2 κ.σ. σταφίδα

Εκτέλεση

Ροδίζετε το κοτόπουλο με 2 κ.σ. βούτυρο και λάδι. Σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 35-40 λεπτά. Σε μια κατσαρόλα λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο και σοτάρετε τα κρεμμύδια και τα κουκουνάρια για 10 λεπτά. Ρίχνετε τις ντομάτες και μαγειρεύετε για άλλα 2-3 λεπτά. Προσθέτετε το ζωμό, τη ζάχαρη τα μπαχαρικά, αλάτι, πιπέρι, άνηθο, σταφίδες και το κοτόπουλο. Σκεπάζετε και μαγειρεύετε μέχρι να απορροφηθεί όλο το ζουμί.
Αποσύρετε το φαγητό από τη φωτιά, το σκεπάζετε και το αφήνετε να μείνει 20 λεπτά.
2 αστέρια από 4 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες