Κοχύλια με γαρίδες μουστάρδα και λαχανικά 2 ψήφοι

Κοχύλια με γαρίδες μουστάρδα και λαχανικά
 
 

Υλικά (4 μερίδες)


1/3 φλιτζ. καλαμποκέλαιο
500 γρ. μέτριες γαρίδες ξεφλουδισμένες
2 σκελίδες σκόρδο
1/4 φλιτζ. λευκό κρασί
2 κουταλιές μουστάρδα Dijon
2 κουταλιές ξύδι
1 κουταλιά αλάτι πιπέρι κατά τη γεύση
250 γρ. κοχύλια βρασμένα,, κρυωμένα και στραγγισμένα
4 καρδιές αγκινάρας κομμένες στα τέσσερα (από κονσέρβα ή κατεψυγμένες)
1/2 φλιτζ. κόκκινη πιπεριά κομμένη σε ψιλές λωρίδες
1/2 μαύρες ελιές κομμένες
1/2 φλιτζ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις γαρίδες, ώσπου να ροδίσουν. Τις βγάζουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το κρασί και, μετά από λίγο, το ξύδι, το αλάτι, το πιπέρι και τελευταία τη μουστάρδα. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε τις γαρίδες, το ζυμαρικό, τις αγκινάρες, τις πιπεριές και το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε ελαφρά ώστε να καλυφθούν. Σκεπάζουμε τη σαλάτα και την παγώνουμε για 1 ώρα.
4 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες