Κρεμμυδόπιτα με κρεμά γάλακτος 6 ψήφοι

Από ΚΑΤΕΡΙΝΑ Κ.
Κρεμμυδόπιτα με κρεμά γάλακτος
Απλή συνταγή με λίγα υλικά και καθόλου βαριά για το στομάχι μας!
 
 

Υλικά (8-14 κομμάτια)

1 κουτί φύλλο κούρου - (βάζουμε ένα κάτω και ένα πάνω)
4 κρεμμύδια μεγάλα
1 πιπεριά Φλωρίνης
4 κουταλιές της σούπας φέτα τριμμένη (η όσο εσείς θέλετε)
1 αυγό
1 κρεμά γάλακτος μικρού μεγέθους
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε τα κρεμμύδια σε μισοφέγγαρα και την πιπεριά μας σε κύβους και τοποθετούμε όλα τα υλικά μέσα σε αντικολλητικό τηγανάκι μαζί με ελαιόλαδο ώστε να σοταρίστουν καλά.
Μόλις αρχίζουν να μαλακώνουν τα υλικά μας, χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και ρίχνουμε την ζάχαρη και το πιπεράκι και συνεχίζουμε έτσι το σοτάρισμα. Όταν πλέον θα είναι έτοιμα,
σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το αυγό με την κρεμά γάλακτος και με το μίγμα περιχύνουμε τα κρεμμύδια. Η γέμιση είναι έτοιμη!

Εν τω μεταξύ έχουμε ήδη λαδώσει το ταψί μας και έχουμε βάλει κάτω φύλλο, χωρίς να το λαδώσουμε και από την πάνω μεριά ρίχνουμε μέσα την φέτα μας διάσπαρτα και τελειώνουμε ρίχνοντας και την γέμιση με τα κρεμμύδια. Τοποθετούμε και το άλλο φύλλο από πάνω, την κλείνουμε καλά γύρω γύρω να μην φύγει η γέμιση, την χαράζουμε με το μαχαίρι μας και είναι έτοιμη για τον φούρνο.!

Εγώ θα σας πω ότι την ψήνω στους 200 βαθμούς πάνω - κάτω για περίπου μια ώρα και βλέποντας το να πάρει χρώμα και κυρίως να ψηθεί το φύλλο από κάτω. Ελπίζω να σας αρέσει είναι απλή και νόστιμη.
3 αστέρια από 6 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες