Κρύα μελιτζάνα πικάντικη 1 ψήφοι

Κρύα μελιτζάνα πικάντικη
 
 

Υλικά (4-6 μερίδες)

500 γρ μελιτζάνα κομμένη σε φέτες των 12 χιλ.
2 κουταλάκια νιφάδες κόκκινου πιπεριού
1 κουταλιά λάδι
3 κουταλιές σόγια σος
2 κουταλιές ρυζόξιδο
2 κουταλάκια ζάχαρη
1 κουταλάκι σησαμέλαιο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι κομμένο σε λεπτές διαγώνιες φέτες

Εκτέλεση

1. Βάζουμε την μελιτζάνα στον ατμό για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει. Τη βάζουμε στην άκρη.
2. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι. Προσθέτουμε τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού και μαγειρεύουμε για 1/2 λεπτό. Το βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε ανακατεύοντας τη σόγια σος, το ρυζόξιδο, τη ζάχαρη και το σησαμέλαιο. Το ρίχνουμε πάνω στην μελιτζάνα. Το παγώνουμε στο ψυγείο. Ρίχνουμε από πάνω το κρεμμυδάκι και σερβίρουμε.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες