Μακαρονάδα με σκορδόλαδο (aglio e olio) 30 ψήφοι

Μακαρονάδα με σκορδόλαδο (aglio e olio)
Είναι μια πολύ νόστιμη παραλλαγή της αρχικής συνταγής. Φτιάχνεται με το πιο πρόχειρα υλικά, που πρέπει να είναι απαραίτητα της πιο καλής ποιότητας και φρέσκα. Όχι υποκατάστατα.
 
 

Υλικά (4 μερίδες)

500 γρ. σπαγετίνι
1/2 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2-3 σκελίδες σκόρδο (1,5 κουταλάκι) ψιλοκομμένο
1,5 κουταλιά μαϊντανός ψιλοκομμένος
1/3 κουταλάκι νιφάδες κόκκινου πιπεριού κατά τη γεύση

Εκτέλεση

1. Βράζουμε το ζυμαρικό.
2. Ακριβώς πριν γίνει, ζεσταίνουμε μια μέτρια κατσαρόλα ή τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το λάδι και μόλις κάψει (το λάδι θα ευωδιάσει), βάζουμε το σκόρδο. Μόλις αυτό αρχίσει να αλλάζει χρώμα, προσθέτουμε το μαϊντανό και τις νιφάδες πιπεριού. Ανακατεύουμε καλά και αμέσως το κατεβάζουμε από τη φωτιά (προσοχή: το σκόρδο δεν πρέπει να καεί γιατί θα πικρίσει.)
3. Στραγγίζουμε το ζυμαρικό και αμέσως το βάζουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε το ζυμαρικό, προσθέτουμε λίγο αλάτι και περισσότερο πιπέρι, αν θέλουμε, και σερβίρουμε.
3 αστέρια από 30 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες