Μακαρόνια με πλήθος θαλασσινών 19 ψήφοι

Μακαρόνια με πλήθος θαλασσινών
 
 

Υλικά (4 μερίδες)

50 γρ. γαρίδες
50 γρ. καραβίδες
200 γρ. μύδια
200 γρ. κυδώνια
200 γρ. ντομάτες λιαστές, κομμένες στα τέσσερα
500 γρ. μακαρόνια νούμερο 5
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 πιπεριά καυτερή

Εκτέλεση

1. Φτιάχνουμε ζωμό από τα κεφάλια και τα κελύφη από τις γαρίδες και τις καραβίδες: Τις καθαρίζουμε και σοτάρουμε τα κεφάλια σε ελαιόλαδο, τα σβήνουμε με ένα ποτήρι κρασί και όταν εξατμιστεί το κρασί, ρίχνουμε ένα λίτρο νερό. Προσθέτουμε 1 κουταλιά αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και 1 κουταλάκι τριμμένο θυμάρι και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να γίνει ο ζωμός.
2. Ρίχνουμε μια κουταλιά της σούπας λάδι σε μια πλατιά κατσαρόλα και σοτάρουμε το σκόρδο και την πιπεριά. Προσθέτουμε τα μακαρόνια άβραστα και τα σβήνουμε με ένα ποτήρι λευκό κρασί. Όταν το κρασί εξατμιστεί, ρίχνουμε μέσα σταδιακά το ζωμό, όπως κάνουμε με το ριζότο, δηλαδή κάθε φορά που πίνουν τα ζυμαρικά το υγρό, προσθέτουμε ακόμη μία κουτάλα ζωμό. Συνεχίζουμε μέχρι τα μακαρόνια να βράσουν αλ ντέντε.
3. Λίγο πριν βράσουν τα μακαρόνια, προσθέτουμε τις ντομάτες, τα μύδια και τα κυδώνια, και τα σκεπάζουμε μέχρι να ανοίξουν (πετάμε όσα δεν άνοιξαν).
4. Σερβίρουμε αμέσως.
3 αστέρια από 19 επισκέπτες