Μακαρόνια παστίτσιο με κιμά 58 ψήφοι

Μακαρόνια παστίτσιο με κιμά
 
 

Υλικά (8-10 μερίδες)

500 γρ μακαρόνια χοντρά, 2 αυγά
750 γρ κιμάς, 1 φλιτζ βούτυρο
240 γρ κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα τριμμένη
1/2 φλιτζ ξηρό κρασί λευκό
1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
750 γρ ντομάτες ώριμες περασμένες από τρυπητό
1 κομμάτι κανέλλα, αλάτι και πιπέρι
φρυγανιά κοπανισμένη, 1 δόση μπεσαμέλ

Εκτέλεση

1. Μισοβράζουμε τα μακαρόνια, τα στραγγίζουμε και τα περιχύνουμε με το μισό βούτυρο, που το έχουμε κάψει σε ένα τηγανάκι. Χτυπάμε τα ασπράδια των αβγών (τους κρόκους θα τους χρησιμοποιήσουμε για τη μπεσαμέλ) και τα ανακατεύουμε με τα μακαρόνια. Τα πασπαλίζουμε με το μισό τυρί.
2. Λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο (κρατάμε λίγο για το τέλος) και καβουρδίζουμε τον κιμά μαζί με το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το κρασί και μετά τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και την κανέλλα και αφήνουμε να σιγοβράσει και να πιει όλο το ζουμί του. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το μισό από το υπόλοιπο τυρί και ½ φλιτζ φρυγανιά. Τα ανακατεύουμε καλά.
3. Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ.
4. Παίρνουμε ένα κατάλληλο ταψί, το βουτυρώνουμε, το πασπαλίζουμε με φρυγανιά και ρίχνουμε μέσα τα μισά μακαρόνια. Τα στρώνουμε καλά και τα σκεπάζουμε με τον κιμά. Τον απλώνουμε ομοιόμορφα και επάνω του ρίχνουμε τα υπόλοιπα μακαρόνια. Πάνω στα μακαρόνια αδειάζουμε τη μπεσαμέλ, τη στρώνουμε καλά, πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με τυρί, μετά με φρυγανιά, τη ραντίζουμε με το βούτυρο που κρατήσαμε και ψήνουμε το φαγητό σε μέτριο φούρνο επί 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
2 αστέρια από 58 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες