Μανιταρόπιτα της Δέσποινας 11 ψήφοι

Από ΔΕΣΠΟΙΝΑ Μ.
Μανιταρόπιτα της Δέσποινας
Είναι θεϊκή!
 
 

Υλικά

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
2 πιπεριές πράσινες
1 πιπεριά κόκκινη
2 ντομάτες μέτριες
6 φέτες ζαμπόν
6 φέτες μπέικον
6 φέτες τυρί κίτρινο
1 ποτηράκι κρασί
1 κρέμα γάλακτος
1 κουτάλι της σούπας αλεύρι
3 κονσέρβες μικρές μανιτάρια
1 κουτί φύλλο σφολιάτας
λάδι για το ταψί
λάδι για το σοτάρισμα

Εκτέλεση

Κόβουμε σε κύβους το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το ζαμπόν, το μπέικον και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά ακόμη, τρίβουμε τις ντομάτες στον τριφτή και τις ρίχνουμε μαζί με τα αλλά υλικά, αφήνουμε λίγο να τραβήξουν. Κατόπιν ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μετά ρίχνουμε το κρασί και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Τέλος ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το τυρί κομμένο ανακατεύουμε και σβήνουμε την το μάτι. Λαδώνουμε το ταψί και στρώνουμε το ένα φύλο σφολιάτας, βάζουμε την γέμιση και στρώνουμε το άλλο φύλλο σφολιάτας από πάνω, λαδώνουμε και χαρακώνουμε το φύλο.

Το βάζουμε στο φούρνο στους 170 βαθμούς για 40-45 λεπτά.
3 αστέρια από 11 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες