Μεσογειακή μακαρονάδα με τόνο 4 ψήφοι

Μεσογειακή μακαρονάδα με τόνο
 
 

Υλικά (4 μερίδες)

400 γρ. τόνο φρέσκος
1 πράσινη πιπεριά
1 μελιτζάνα
500 γρ. ώριμες τομάτες (φρέσκες ή από κονσέρβα)
6 κουταλιές ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
12 μαύρες ελιές ξεσποριασμένες
1 κουταλιά κάπαρη
5 φιλέτα αντσούγας σε κονσέρβα
1,5 κουταλιά φρέσκα φύλλα βασιλικού κομμένα
1 κουταλάκι φρέσκα φύλλα δεντρολίβανου ψιλοκομμένα
350 γρ. μακαρονάκι ή κοχυλάκι ή πενέτες ή άλλο μικρό ζυμαρικό
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

1. Βάζουμε την πιπεριά πάνω από φλόγα ή στο γκριλ για να καψαλιστεί και να χαλαρώσει η πέτσα. Ξεφλουδίζουμε, πετάμε το κοτσάνι, τους σπόρους και τη λευκή εσωτερική ψίχα και την κόβουμε σε λεπτές λωρίδες. Ξεφλουδίζουμε τη μελιτζάνα και την κόβουμε σε μικρούς κύβους. Ζεματίζουμε και ξεφλουδίζουμε τις τομάτες, και τις χοντροκόβουμε.
2. Κόβουμε τον τόνο σε μικρούς κύβους και τον τηγανίζουμε στο λάδι, κατά προτίμηση σε ένα πυρίμαχο κεραμικό σκεύος για 3 λεπτά γυρίζοντάς τον συχνά. Προσθέτουμε τη μελιτζάνα και συνεχίζουμε το τηγάνισμα ενώ συνεχίζουμε το τηγάνισμα ενώ τα γυρίζουμε. Προσθέτουμε την πράσινη πιπεριά, τις ντομάτες (τις στραγγίζουμε αν είναι σε κονσέρβα), το λιωμένο σκόρδο, τις ελιές, την κάπαρη, τις αντσούγες χοντροκομμένες και τα μυρωδικά. Προσθέτουμε λίγο αλάτι, αν χρειάζεται, ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε πολύ απαλά για 15 λεπτά.
3. Βράζουμε το ζυμαρικό μέχρι μόλις να μαλακώσει, το στραγγίζουμε, το μεταφέρουμε στο σκεύος με τον τόνο και ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά για 1 λεπτό. Το μεταφέρουμε σε μια θερμασμένη πιατέλα σερβιρίσματος ή σε επί μέρους πιάτα.
2 αστέρια από 4 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες