Μοσχάρι με γλυκές κόκκινες πιπεριές 6 ψήφοι

Μοσχάρι με γλυκές κόκκινες πιπεριές
 
 

Υλικά

1 μεγάλο κρεμμύδι τεμαχισμένο
3 κουταλιές ελαιόλαδο
750 γρ. μοσχαρίσιο κρέας κομμένο σε φέτες πάχους 2 εκ.
1 φλιτζ. σάλτσα ντομάτας
1-2 φλιτζ. νερό ή και περισσότερο, αν χρειαστεί
2 δαφνόφυλλα
Αλάτι και πιπέρι φρεσκοαλεσμένο κατά τη γεύση
4 μέτριες κόκκινες πιπεριές ξεσποριασμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
150 γρ. τυρί γκούντα τριμμένο

Εκτέλεση

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε 3 κουταλιές ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρέας να ροδοκοκκινίσει. Προσθέτουμε τη σάλτσα, νερό, δάφνη, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε το κρέας μέχρι να μαλακώσει.Αφού βράσει το ψιλοκόβουμε και το απλώνουμε το μισό σε ταψί. Ρίχνουμε τη σάλτσα από πάνω και στρώνουμε τη μισή ποσότητα από τις πιπεριές.Προσθέτουμε το υπόλοιπο κρέας και ρίχνουμε από επάνω το γκούντα. Διακοσμούμε με τις πιπεριές δημιουργώντας μπακλαβαδωτά σχήματα. Ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσει το τυρί.
4 αστέρια από 6 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες