Μπρι αν κρουτ (brie en croute) 10 ψήφοι

Μπρι αν κρουτ (brie en croute)
 
 

Υλικά

500 γρ τυρί μπρί
120 γρ μανιτάρια πλευρότους κομμένα σε φέτες ή κομμάτια
βούτυρο για σοτάρισμα
1/4 κουταλάκι εστραγκόν
2 σκελίδες σκόρδο
4 κουταλιές κρασί
350 γρ φύλλο ή σφολιάτα
1 αβγό
1 κουταλιά γάλα

Εκτέλεση

1. Σοτάρουμε τα μανιτάρια με το εστραγκόν, το σκόρδο και το κρασί μέχρι το μίγμα να είναι σχεδόν ξηρό, κόβουμε τη ροδέλα του τυριού εγκάρσια στη μέση, την τυλίγουμε με το φύλλο ή τη σφολιάτα (η κατεψυγμένη είναι κατάλληλη) και τη βάζουμε σε ένα ταψί. Γαρνίρουμε με κομμάτια σφολιάτας κομμένα στα κατάλληλα σχήματα.
2. Κτυπάμε το αβγό με τα γάλα και αλείφουμε με το μίγμα τη σφολιάτα από όλες τις μεριές.
3. Ψήνουμε στους 180ο για 30 λεπτά ή μέχρι η σφολιάτα να ψηθεί και να χρυσίσει. Τη βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε για 20 λεπτά πριν την κόψουμε.
1 αστέρια από 10 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες