Μπριος παριζιέν (brioche parisienne) 3 ψήφοι

Από ΑΓΓΕΛΙΚΗ Φ.
Μπριος παριζιέν (brioche parisienne)
Στο πρωινό μαζί με τον καφέ ή το τσάι εντυπωσιάστε τους αγαπημένους σας φτιάχνοντας μια μπριος παριζιέν. Καθόλου δύσκολο αλλά πολύ γρήγορο με τη βοήθεια της μαγιάς.
 
 

Υλικά (10 μερίδες)

500 γρ. αλεύρι
1 κύβος 42 γρ. μαγιά
2 κουταλιές του καφέ αλάτι
12 κουταλιές του καφέ ζάχαρη
14 κουταλιές του καφέ γάλα ή νερό
4 αβγά
100 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση

Έχετε όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου.
Διαλύετε τη μαγιά μέσα στο νερό ή στο γάλα χλιαρό.
Ανακατεύετε το αλεύρι, το αλάτι ,την ζάχαρη, τα αυγά, το γάλα με τη μαγιά. Τέλος προσθέτετε το βούτυρο σε 3 δόσεις.
Ζυμώνετε για 15 λεπτά.
Αφήνετε το ζυμάρι να ξεκουραστεί καλυμμένο για 1 ώρα.
Ξαναπλάθετε το ζυμάρι σε στρογγυλά κομμάτια.
Αφήνετε να ξεκουραστεί άλλη μια ώρα.
Κόβετε το ζυμάρι σύμφωνα με το μέγεθος της φόρμας (μιλάμε για φορμάκια).
Αφήνετε τα κομμάτια μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος τους.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Αλείφετε τα μπριος με αβγό και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά (τα 50 γρ.) ή για 30 λεπτά (400 γρ.).
2 αστέρια από 3 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες