Νουντλ με σησαμέλαιο και κάσιους 3 ψήφοι

Νουντλ με σησαμέλαιο και κάσιους
 
 

Υλικά (6-8 μερίδες ως πρώτο πιάτο)


Για τη σάλτσα:
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο κομμένες
3 κουταλιές σόγια σος
1,5 κουταλιά ρυζόξιδο
1/4 φλιτζ. σησαμέλαιο (ασιατικό)
3/4 κουταλάκι καυτερές νιφάδες πιπεριού ή κατά τη γεύση.
1 κουταλάκι ζάχαρη
1/2 φλιτζ. κάσιους αλμυρές καβουρδισμένες
1/3 φλιτζ. νερό
Για το ζυμαρικό:
500 γρ. σπαγετίνι
1,5 φλιτζ. φύλλα φρέσκου κόλιαντρου, πλυμένα, καθαρισμένα, στεγνωμένα και ψιλοκομμένα
Για το γαρνίρισμα: κάσιους κομματιασμένες και φρέσκα κλαράκια κόλιαντρου

Εκτέλεση

1. Βάζουμε στο μπλέντερ τα συστατικά της σάλτσας με αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση και τα λιώνουμε καλά. Η σάλτσα πρέπει να φτιάχνεται 3 μέρες πριν και να φυλαχτεί σκεπασμένη στο ψυγείο. Πριν τη χρησιμοποιήσουμε, τη φέρνουμε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και την ανακατεύουμε.
2. Ακριβώς πριν σερβίρουμε, βράζουμε τα σπαγετίνι, τα ξεπλένουμε με κρύο νερό και τα ξαναστραγγίζουμε.
3. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε το ζυμαρικό με τη σάλτσα και τον κομμένο κόλιαντρο.
4. Γαρνίρουμε με κάσιους και κόλιαντρο.
0 αστέρια από 3 επισκέπτες