Πένες μικρές με πέστο από ρόκα, αμύγδαλα και τυρί ρομανο 1 ψήφοι

Πένες μικρές με πέστο από ρόκα, αμύγδαλα και τυρί ρομανο
 
 

Υλικά


1/2 φλιτζ. φυτικό λάδι
2 φλιτζ. στοιβαγμένα φρέσκα φύλλα ρόκας
1/2 φλιτζ. Αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και ζεματισμένα
5-6 σκελίδες σκόρδο κομμένες
2 κουταλιές χυμός λεμονιού
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/4 κουταλάκι πιπέρι μαύρο
1/2 φλιτζ. τυρί ρομάνο φρεσκοτριμμένο
500 γρ. Πένες μικρές

Εκτέλεση

1. Βάζουμε το λάδι, τη ρόκα, τα αμύγδαλα, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι στο μπλέντερ και τα δουλεύουμε σταματώντας 2-3 φορές για να ξύσουμε το υλικό από τα τοιχώματα του μπλέντερ, μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη πάστα. Προσθέτουμε το τυρί και δουλεύουμε για 10 δευτερόλεπτα ακόμη.
2. Βράζουμε το ζυμαρικό, το στραγγίζουμε, το επαναφέρουμε στην κατσαρόλα του, προσθέτουμε το πέστο και ανακατεύουμε καλά.
3. Σερβίρουμε με επί πλέον τυρί, αν θέλουμε.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες