Πέννες Ελληνικές με σπανάκι, ελιές και αμύγδαλα 3 ψήφοι

Πέννες Ελληνικές με σπανάκι, ελιές και αμύγδαλα
 
 

Υλικά (4 μερίδες)


500 γρ πέννες ή μακαρονάκι κοφτό
250 γρ μανιτάρια καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
5 φλιτζ φρέσκο σπανάκι καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 φλιτζ ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών
120 γρ ελιές μαύρες καλαματιανές χωρίς κουκούτσια
Για το γαρνίρισμα:
1/2 φλιτζ τυρί φέτα κομματιασμένο
1/4 φλιτζ αμύγδαλα καβουρδισμένα

Εκτέλεση

1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το επαναφέρουμε στην κατσαρόλα του.
2. Στο μεταξύ ζεσταίνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει, βάζουμε αραιά τα μανιτάρια. Τα μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να σκουρήνουν. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 2 ακόμη λεπτά, ώστε να σκουρήνουν χωρίς να γίνουν νερουλά.
3. Ανακατεύουμε το ζυμαρικό με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το σπανάκι, το σκόρδο, το ζωμό, τις ελιές και τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε καλά για να αναμιχθούν. Βάζουμε το μίγμα σε πιάτα και σερβίρουμε γαρνίροντας με τη φέτα και τα αμύγδαλα.
1 αστέρια από 3 επισκέπτες