Πέννες σε σάλτσα κρέμας με λουκάνικο 4 ψήφοι

Πέννες σε σάλτσα κρέμας με λουκάνικο
 
 

Υλικά (6 μερίδες)


1 κουταλιά βούτυρο
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
500 γρ. λουκάνικο γλυκό ή πιπεράτο κατά τη γεύση, χωρίς το περιτύλιγμα
2/3 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
1 κονσέρβα των 850 γρ. ντομάτες κομμένες με το χυμό τους (εναλλακτικά φρέσκες, γινωμένες ντομάτες)
1 φλιτζ. κρέμα κτυπητή
6 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος
500 γρ. ζυμαρικό πέννες
1 φλιτζ. τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

1. Λιώνουμε το βούτυρο με το λάδι σε μια βαριά κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να ροδίσουν, περίπου για 7 λεπτά. Προσθέτουμε το λουκάνικό και σοτάρουμε μέχρι να σκουρύνει και να γίνει, σπάζοντάς το με το πίσω μέρος του πιρουνιού, περίπου για 7 λεπτά. Στραγγίζουμε το επί πλέον λίπος από την κατσαρόλα. Προσθέτουμε το κρασί και βράζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά, περίπου για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τις ντομάτες με το χυμό τους και σιγοβράζουμε για 3 λεπτά. Προσθέτουμε την κρέμα και σιγοβράζουμε μέχρι η σάλτσα να γίνει λίγο παχύρρευστη, περίπου για 5 λεπτά. Ρίχνουμε ανακατεύοντας 4 κουταλιές μαϊντανό. Βάζουμε αλατοπίπερο κατά τη γεύση και το βγάζουμε από τη φωτιά. (Η σάλτσα μπορεί να γίνει από την προηγουμένη και να φυλαχτεί σκεπασμένη στο ψυγείο.)
2. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
3. Ζεσταίνουμε τη σάλτσα μέχρι να πάρει βράση και τη ρίχνουμε πάνω στο ζυμαρικό. Προσθέτουμε 3/4 φλιτζ. παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο 1/4 φλιτζ. παρμεζάνα και 2 κουταλιές μαϊντανό.
3 αστέρια από 4 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες