Παγωτό γιαούρτι λεμόνι 2 ψήφοι

Παγωτό γιαούρτι λεμόνι
 
 

Υλικά

300 ml κρέμα γάλακτος
300 ml γιαούρτι πλήρες σε λιπαρά
2 λεμόνια, ξύσμα και το χυμό
350 gr ζάχαρη άχνη
300 ml γάλα

Εκτέλεση

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ μέχρι να σχηματίζονται απαλές κορυφές όταν αφαιρούμε το σύρμα. Ανακατεύουμε το γιαούρτι, το ξύσμα λεμονιού και το χυμό, τη ζάχαρη και το γάλα. Χτυπάμε μέχρι να αναμιχθούν καλά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε σε ένα ρηχό δοχείο πλαστικό του 1.5 λίτρου, σκεπάζουμε με ένα καπάκι και πάγωνουμε για τουλάχιστον έξι ώρες, κατά προτίμηση όλη τη νύχτα, μέχρι να σφίξει. Βγάζουμε το παγωτό από την κατάψυξη, το κόβουμε σε κομμάτια και το βάζουμε το μίγμα στο μπλέντερ μέχρι να γίνει ομοιογενές και κρεμώδη. Το επιστρέφουμε στο πλαστικό δοχείο, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε στη κατάψυξη μέχρι να πήξει.
3 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες