Παπαρδέλες με μανιτάρια πορσίνι, τόνο και σάλτσα κρέμας 3 ψήφοι

Παπαρδέλες με μανιτάρια πορσίνι, τόνο και σάλτσα κρέμας
 
 

Υλικά (4-6 μερίδες)


50 γρ. ξηρά μανιτάρια πορσίνι, μουσκεμένα σε καυτό νερό για 15 λεπτά.
2 κουταλιές ανάλατο βούτυρο
250 γρ. τόνος σε λάδι από κονσέρβα στραγγισμένος (προαιρ.)
2 κουταλιές φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος
2/3 φλιτζ. παχιά κρέμα γάλακτος ή μισή-μισή με γάλα
1 κουταλιά τυρί παρμεζάνα και επί πλέον για το σερβίρισμα
1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο ή κατά τη γεύση
1/2 κουταλιά αλάτι ή κατά τη γεύση
1 κουταλάκι πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο ή κατά τη γεύση
νερό από το μούσκεμα των μανιταριών
500 γρ. παπαρδέλες ή ταλιατέλες ή άλλο φαρδύ ζυμαρικό

Εκτέλεση

1. Στραγγίζουμε τα μανιτάρια διατηρώντας το υγρό τους. Τα ξεπλένουμε γρήγορα με κρύο τρεχούμενο νερό. Τα κόβουμε σε κομμάτια και τα βάζουμε στην άκρη.
2. Λιώνουμε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτουμε τα μανιτάρια και τον τόνο, αν χρησιμοποιούμε, σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά. Προσθέτουμε 3-4 κουταλιές από το υγρό των μανιταριών και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά.
3. Στο μεταξύ βράζουμε το ζυμαρικό. Μόλις είναι σχεδόν έτοιμο, ρίχνουμε στο μίγμα των μανιταριών την κρέμα, το τυρί, το μοσχοκάρυδο, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε με ξύλινο κουτάλι.
4. Στραγγίζουμε το ζυμαρικό, το αναμιγνύουμε με τη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά. Αν είναι στεγνό, προσθέτουμε περισσότερες κουταλιές από το υγρό των μανιταριών.
5. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα.
1 αστέρια από 3 επισκέπτες