Πικάντικα παϊδάκια πανσέτας Ινδονησίας 4 ψήφοι

Πικάντικα παϊδάκια πανσέτας Ινδονησίας
 
 

Υλικά (6 μερίδες)


1,4 κιλά παϊδάκια πανσέτας
2.5 εκ. τεμάχιο από φρέσκια πιπερόριζα ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
90 ml σκούρα σόγια σος
3 κουταλιές λευκό ξύδι
2 κουταλιές φυτικό λάδι
2 κουταλιές ζάχαρη σκούρα
1 κουταλάκι τριμμένο μοσχοκάρυδο
1 κουταλάκι σκόνη πέντε μπαχαρικών ή μπαχάρι τριμμένο
1/2 κουταλάκι τριμμένο γαρύφαλλο
1/2 κουταλάκι κανέλλα τριμμένη
2 φρέσκα κρεμμυδάκια καθαρισμένα και κομμένα διαγώνια σε μικρά κομμάτια

Εκτέλεση

1. Με ένα κοφτερό μαχαίρι αφαιρούμε τα τυχόν χαλαρά κομμάτια κρέατος από την πανσέτα, καθώς και το πολύ λίπος από γύρω-γύρω. Κόβουμε ανάμεσα στις λωρίδες κρέατος ανάμεσα στα κόκαλα για να ξεχωρίσουμε τα παϊδάκια.
2. Σε ένα μικρό μπολ κτυπάμε με το σύρμα την πιπερόριζα, το σκόρδο, τη σόγια σος, το ξύδι, το λάδι, τη ζάχαρη, το μοσχοκάρυδο, τη σκόνη πέντε μπαχαρικών (ή το τριμμένο μπαχάρι), το γαρύφαλλο και την κανέλλα.
3. Σε ένα ρηχό ταψάκι βάζουμε τα παϊδάκια και τα περιχύνουμε με τη μαρινάδα και τα γυρίζουμε για να καλυφθούν καλά. Τα σκεπάζουμε και τα μαρινάρουμε στο ψυγείο, γυρίζοντάς τα που και που, για 2-3 ώρες.
4. Βγάζουμε τα παϊδάκια από τη μαρινάδα και τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας, κρατώντας τη μαρινάδα. Ζεσταίνουμε το λάδι στο γουόκ και μαγειρεύουμε μέχρι να γίνει βαθύ σκούρο, περίπου για 1 λεπτό. Προσθέτουμε 3-4 παϊδάκια και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι να σκουρύνουν από όλες τις πλευρές, για 2-3 λεπτά.
5. Με μια λαβίδα μεταφέρουμε τα παϊδάκια σε μια πιατέλα. Σε μερίδες των 3-4, τηγανίζουμε και τα υπόλοιπα παϊδάκια με τον ίδιο τρόπο.
6. Πετάμε το λάδι από το γουόκ, κρατώντας μόνο 2 κουταλιές. Προσθέτουμε τη μαρινάδα μαζί με νερό ώστε να καλυφθούν τα παϊδάκια και τα σιγοβράζουμε μέχρι να γίνουν τρυφερά.
7. Βράζουμε μέχρι το υγρό να μειωθεί και να γίνει μια παχιά σάλτσα.
8. Σερβίρουμε μεταφέροντας τα παϊδάκια σε θερμασμένα πιάτα και ρίχνουμε από πάνω λίγη σάλτσα με το κουτάλι. Ρίχνουμε και τα κομμένα κρεμμυδάκια και σερβίρουμε διακοσμώντας με μπουκέτα φρέσκων μυρωδικών.
3 αστέρια από 4 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες