Πικάντικη πίτσα με πεπερόνι 53 ψήφοι

Από ΑΝΔΡΕΑΣ Α.
Πικάντικη πίτσα με πεπερόνι
Στο λεξικό του Μπαμπινιώτη, <<Πεπερόνι>> είναι η κόκκινη γλυκιά πιπεριά. Πεπερόνι επίσης ονομάζουν και ένα σαλάμι πικάντικο. Υπάρχει μια σύγχυση στη συγκεκριμένη λέξη. Τελικό συμπέρασμα, <<Πεπερόνι>> είναι ένα μπαχαρικό που παράγεται από την κόκκινη πιπεριά και περιέχεται στο συγκεκριμένο σαλάμι που τρώγεται πολύ σε Αμερική και Ιταλία. Αν ξέρετε κάτι άλλο επ 'αυτού ,πείτε το. Εγώ δίνω μόνο μια συνταγή για πίτσα με πεπερόνι. Και είναι υπέροχη.
 
 

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:
500 γρ. αλεύρι δυνατό
350 γρ. νερό χλιαρό
5 γρ. ζάχαρη
1 φακελάκι ξηρή μαγιά (8 γρ.) ή 16 γρ. νωπή μαγιά
5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού αλάτι
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
κασέρι τριμμένο
σαλάμι πεπερόνι
μανιτάρια
ελιές
πιπεριά πράσινη λεπτοκομμένη
ΓΙΑ ΤΟ ’ΛΛΕΙΜΑ:
300 γρ. τοματοχυμό πουμαρό
2 πρέζες ρίγανη
2 πρέζες αλάτι
1/2 σκελίδα σκόρδο λεπτοτριμμένο
1 πρέζα αποξηραμένο βασιλικό

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί η μαγιά. Αφήνουμε να αφρίσει η επιφάνεια και ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι και το αλάτι, ανακατεύοντας. Όταν δημιουργηθεί ένα απαλό, ελαστικό και μαλακό ζυμάρι το μαζεύουμε με το χέρι και το ζυμώνουμε καλά για 6' πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια. Το αφήνουμε σκεπασμένο σε λαδωμένο μπολ σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί ο όγκος του και αφού διογκωθεί, το χωρίσουμε σε 2 κομμάτια. Έτσι κάνουμε 2 πίτσες με διάμετρο 30 εκατοστών η καθεμιά. Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι ζύμης με τον πλάστη επάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια για να γίνει πιο τραγανό ή λαδώνουμε τα ταψάκια και απλώνουμε τη ζύμη με τα δάχτυλα. Έτσι γίνεται μαλακή. Επίσης ένας καλός τρόπος για να κάνει τραγανή κρούστα από κάτω, είναι να βουτυρώσουμε τα ταψάκια και να τα αλευρώσουμε με καλαμποκάλευρο.
Ανακατεύουμε τη σάλτσα με το αλάτι ,τη ρίγανη, το βασιλικό και το σκόρδο και αλείφουμε την επιφάνεια της πίτσας. Προσθέτουμε και τη γέμιση και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15' ή στους 180 για 30'.
1 αστέρια από 53 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες