Πολυνησιακή τηγανιά 5 ψήφοι

Από ΑΝΤΡΙΑΝΟΣ
Πολυνησιακή τηγανιά
 
 

Υλικά

350-500 γρ. χοιρινό, αρνί ή μοσχάρι (ή κοτόπουλο) χωρίς λίπος ή κόκκαλα κομμένο σε μπουκιές
3 κουταλιές λευκό ξύδι
3 κουταλιές σόγια σος
1 κουταλιά σκούρα ζάχαρη
1 κουταλάκι ξηρή μουστάρδα
1 κουταλάκι φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
? κουταλάκι πιπέρι
1 κονσέρβα των 500 γρ. κομμάτια ανανά με το χυμό τους
2 κουταλάκια άνθος αραβοσίτου
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι τεμαχισμένο (1/2 φλιτζ.)
1 μέτριο μήλο καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες
1 μίσχος σέλερι κομμένος σε λεπτές φέτες
1 μέτρια κόκκινη ή πράσινη πιπεριά κομένη σε τετράγωνα των 3 εκ.
2 φλιτζ. καυτό, βρασμένο ρύζι (ή πουρέ πατάτα)

Εκτέλεση

1. Σε ένα μέτριο μπολ αναμιγνύουμε το κρέας, το ξύδι, τη σόγια σος, τη ζάχαρη, τη μουστάρδα, το τζίντζερ και το πιπέρι. Τα αφήνουμε για 15 λεπτά τουλάχιστο. Στραγγίζουμε το κρέας και το βάζουμε στην άκρη. Φυλάμε τη μαρινάδα.
2. Στραγγίζουμε τον ανανά φυλάγοντας το χυμό του και, για τη σάλτσα, τον αναμιγνύουμε σε ένα μικρό μπολ με τη μαρινάδα και το άνθος αραβοσίτου. Βάζουμε το μίγμα στην άκρη.
3. Ρίχνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι (προσθέτουμε περισσότερο λάδι κατά το μαγείρεμα, αν χρειάζεται.) Το προθερμαίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Τηγανίζουμε ανακατεύοντας το κρεμμύδι στο καυτό λάδι για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το μήλο, το σέλερι και την πιπεριά και τηγανίζουμε ανακατεύοντας για περίπου 1½ λεπτό ακόμη ή μέχρι τα λαχανικά να γίνουν τραγανά και τρυφερά. Βγάζουμε τα λαχανικά από το τηγάνι.
4. Προσθέτουμε το μίγμα του κρέατος στο καυτό τηγάνι. Τηγανίζουμε ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά ή μέχρι να μαγειρευτεί καλά. Το βγάζουμε από το τηγάνι..
5. Ανακατεύουμε τη σάλτσα και τη ρίχνουμε στο τηγάνι. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας μέχρι να πήξει και να κοχλάσει. Επαναφέρουμε τα λαχανικά και το κρέας στο τηγάνι και προσθέτουμε τον ανανά. Ανακατεύουμε όλα τα συστατικά μαζί για να καλυφθούν από τη σάλτσα. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 1-2 λεπτά ακόμη ώστε να ζεσταθούν καλά. Σερβίρουμε αμέσως πάνω στο ρύζι (ή πάνω σε πατάτα πουρέ).
1 αστέρια από 5 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες