Πορτογαλέζικα σπαγγέτι πιπεράτα 1 ψήφοι

Πορτογαλέζικα σπαγγέτι πιπεράτα
 
 

Υλικά (4 μερίδες)


2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 μέτρια κρεμμύδια χοντροκομμένα
2 καρότα ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα
3 πράσα καθαρισμένα και χοντροκομμένα
4 μεγάλες ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες
1,5 κουταλάκι τοματοπολτός
3 κουταλάκια βασιλικός ξηρός
2 κουταλάκια καυτερή τσίλι σος
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
76 γρ. πράσινα φασολάκια καθαρισμένα
αλάτι και πιπέρι
500 γρ. σπαγγέτι
τυρί τριμμένο της αρεσκείας μας
ελιές μαύρες ξεσποριασμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες για γαρνίρισμα
μαϊντανός κομμένος για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
2. Στο μεταξύ, σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε στο λάδι σε χαμηλή φωτιά τα κρεμμύδια, τα καρότα και τα πράσα για 10 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.
3. Αναμιγνύουμε τις κομμένες ντομάτες, τον τοματοπολτό, τον βασιλικό, την τσίλι σος, και τι σκόρδο. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
4. Ξεσκεπάζουμε, προσθέτουμε τα φασολάκια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 10 λεπτά ή μέχρι να μειωθούν τα υγρά του μίγματος. Βάζουμε αλατοπίπερο.
5. Βάζουμε το ζυμαρικό σε μια πιατέλα σερβιρίσματος, ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα και μετά το τριμμένο τυρί. Γαρνίρουμε με τις ελιές και τον μαϊντανό και σερβίρουμε.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες