Ριγκατόνι με μοσχάρι και πικάντικη σος μουστάρδας 7 ψήφοι

Ριγκατόνι με μοσχάρι και πικάντικη σος μουστάρδας
 
 

Υλικά (4 μερίδες)


1 κουταλάκι μουστάρδα
6 κουταλιές βούτυρο
500 γρ. μοσχαρίσιο φιλέτο, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
200 γρ. φρέσκα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
1 πρέζα φρεσκοτριμμένο τζίντζερ
2 κουταλιές ξηρό σέρι
2/3 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
αλάτι και πιπέρι
4 φέτες ψωμί τοστ, κομμένες διαγωνίως στη μέση
ΓΙΑ ΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ
500 γρ. ζυμαρικό ριγκατόνι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κλαράκια φρέσκου, πλατύφυλλου βασιλικού
8 κουταλιές βούτυρο

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 100°C. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τις λωρίδες του μοσχαριού σε χαμηλή φωτιά για 4-6 λεπτά. Στη συνέχεια, με μια τρυπητή κουτάλα τις μεταφέρουμε σε ένα πυρίμαχο ταψάκι.
2. Ρίχνουμε στο τηγάνι τα κομμένα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για 3 λεπτά. Προσθέτουμε τη μουστάρδα, το τζίντζερ, αλάτι και πιπέρι, και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 2 λεπτά ακόμη. Σβήνουμε με το σέρι, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Την αδειάζουμε στο ταψάκι με τις λωρίδες του μοσχαριού. Ψήνουμε το κρέας με τη σάλτσα του για 10 λεπτά.
3. Στο μεταξύ, βράζουμε για 10 λεπτά τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, μαζί με το ελαιόλαδο και το ένα κλαράκι βασιλικού. Τα στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε σε μια ζεσταμένη πιατέλα σερβιρίσματος. Προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε με το ζεστό ζυμαρικό για να λιώσει και διακοσμούμε με το άλλο κλαράκι του βασιλικού.
4. Για να σερβίρουμε, μεταφέρουμε τις λωρίδες του μοσχαριού με τη σάλτσα στην πιατέλα με τα ζυμαρικά και συνοδεύουμε με τις κομμένες φέτες ψωμιού τοστ ελαφρά φρυγανισμένες.
3 αστέρια από 7 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες