Σάλτσα κρέατος για νουντλ Πεκίνου 1 ψήφοι

Από ΦΕΡΔΙΝΑΝΔΟΣ
Σάλτσα κρέατος για νουντλ Πεκίνου
 
 

Υλικά (4)

250 γρ. κιμάς άπαχου χοιρινού
2 κουταλάκια σέρι
½ φλ. κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
½ φλ. κίτρινη πάστα φασολιών (yellow bean paste)
2 κουταλιές σόγια σος
1 κουταλιά χόιζιν σος
2 κουταλιές λάδι
1,5 φλ. νερό

Εκτέλεση

1. Αναμιγνύουμε τον κιμά με το σέρι.
2. Αναμιγνύουμε την πάστα φασολιών, τη σόγια σος και την χόιζιν σος.
3. Ζεσταίνουμε λάδι και προσθέτουμε τον κιμά, ψιλοτηγανίζουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το κρεμμυδάκι και ψιλοτηγανίζουμε για 1 λεπτό ακόμη.
4. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το μίγμα φασολιών. Προσθέτουμε νερό και ζεσταίνουμε γρήγορα. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 2 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
5. Σερβίρουμε με βρασμένα νουντλ από σιτάρι είτε αναμιγμένα (βάζουμε περίπου 1/4 φλι. σάλτσα κρέατος για κάθε 1,5 φλ. βρασμένα νουντλ), ή σερβίρουμε τα νουντλ στο ένα πιάτο και τη σάλτσα στο άλλο, ώστε κάθε συνδαιτυμόνας να κάνει μόνος του τη μίξη.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες