Σαλάτα καπριτσιόζα 11 ψήφοι

Από ΜΑΡΙΑ ΚΟΝΤ.
Σαλάτα καπριτσιόζα
Μια καταπληκτική σαλάτα με βάση τη μαγιονέζα και το κοτόπουλο.
 
 

Υλικά (4-6 μερίδες)

1 μεγάλο κοτόπουλο
4 μέτριες πατάτες κομμένες σε κυβάκια
1 μεγάλο βάζο μαγιονέζα
4 πιπεριές Φλωρίνης (έτοιμες ψητές σε βάζο) ψιλοκομμένες
4 ραπανάκια τριμμένα σε ψιλό τρίφτη
1/2 πακέτο αμύγδαλο φιλέ
6 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
πιπέρι λευκό

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το κοτόπουλο, αφαιρούμε την πέτσα και το πλένουμε πολύ καλά. Το βράζουμε σε αλατισμένο νερό και το αφήνουμε να κρυώσει. Στο ζωμό του κοτόπουλου βράζουμε τις πατάτες και τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο για να τις κόψουμε. Βγάζουμε τα κόκαλα από το κοτόπουλο και το χοντροκόβουμε στο μπλέντερ. Αδειάζουμε το κοτόπουλο σε μεγάλο μπολ και ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από τη μαγιονέζα. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά μας. Ρίχνουμε λίγη-λίγη τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε, όση χρειαστεί μέχρι να δούμε ότι έχει σκεπάσει όλα τα υλικά και έχει δέσει ωραία η σαλάτα μας. Τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο να κρυώσει.
4 αστέρια από 11 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες