Σεκερ παρε 12 ψήφοι

Σεκερ παρε
 
 

Υλικά (6-8 μερίδες)

300 γρ. αλεύρι
180 γρ. σιμιγδάλι
240 γρ. φρέσκο βούτυρο
170 γρ. άχνη ζάχαρη
2 αυγά
1,5 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλιά αλάτι
45-50 αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
750 γρ. ζάχαρη
600 γρ. νερό
1/2 κουταλιά χυμός λεμονιού

Εκτέλεση

1. Φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας 10 λεπτά το νερό, τη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού και το αφήνουμε να κρυώσει.
2. Σπάζουμε τα αυγά σε ένα γυάλινο σκεύος, τα ανακατεύουμε με την άχνη και τα δουλεύουμε με μίξερ χειρός για 3-5 λεπτά. Προσθέτουμε το λίγο λιωμένο βούτυρο, το μπέϊκιν πάουντερ και το αλάτι και εξακολουθούμε να τα ανακατεύουμε για άλλα 5 λεπτά. Προσθέτουμε τέλος το αλεύρι με το σιμιγδάλι και ζυμώνουμε το μίγμα μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη.
3. Παίρνουμε στην παλάμη μας μια ποσότητα ζύμης σε μέγεθος καρυδιού, την πλάθουμε σε μπαλίτσα, την πατάμε ελαφριά από πάνω και την τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει όλη η ζύμη.
4. Στο κέντρο κάθε μπάλας φυτεύουμε ένα ολόκληρο αμύγδαλο.
5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175C για 30-40 λεπτά.
6. Περιχύνουμε το κρύο σιρόπι μόλις βγάλουμε τα γλυκά από τον φούρνο. Τα αφήνουμε με το σιρόπι 1 ώρα πριν τα σερβίρουμε.
2 αστέρια από 12 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες