Σουβλάκια γαλοπούλας με κρεμά καρύδας και κάρυ 1 ψήφοι

Σουβλάκια γαλοπούλας με κρεμά καρύδας και κάρυ
 
 

Υλικά (4 μερίδες)


8 καλαμάκια από μπαμπού των 24 εκ. μουσκεμένα στο νερό για 30 λεπτά
1/2 φλιτζάνι άγλυκο γάλα κοκοκάρυδου
2 κουταλιές καβουρδισμένοι και τριμμένο κοκοκάρυδο
1 κουταλάκι σκούρα ζάχαρη
1 κουταλάκι έτοιμη πάστα από πράσινο κάρι
1 κουταλάκι έτοιμη πάστα από κόκκινο κάρι
350 γρ. φιλέτο γαλοπούλας κομμένο σε λωρίδες των 2,5 εκ. ή 12 φιλέτα κοτόπουλου
1 κουταλιά σκόνη πέντε μπαχαρικών (*)
1/4 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλιά λάδι από καβουρδισμένα φιστίκια ή φιστικέλαιο κοινό ή μαγειρικό λάδι
2 γλυκολέμονα κομμένα στη μέση σταυρωτά

Εκτέλεση

1. Ανακατεύουμε μαζί το γάλα κοκοκάρυδου, το καβουρδισμένο κοκοκάρυδο και τη ζάχαρη σε ένα μικρό μπολ. Διαιρούμε το μίγμα σε δυο μισά. Προσθέτουμε ανακατεύοντας την πάστα από πράσινο κάρι στο ένα μισό, το σκεπάζουμε και το παγώνουμε μέχρι να σερβίρουμε. Προσθέτουμε ανακατεύοντας την πάστα από κόκκινο κάρι στο άλλο μισό, το σκεπάζουμε και το παγώνουμε μέχρι να σερβίρουμε.
2. Τρίβουμε τις λωρίδες γαλοπούλας ή κοτόπουλου με τη σκόνη πέντε μπαχαρικών και το αλάτι. Τις βάζουμε ανάμεσα σε δύο φύλλα από διάφανο πλαστικό, αν θέλουμε, και τις κτυπάμε απαλά με την ξυλόσφυρα της κουζίνας, μέχρι το πάχος τους να γίνει 5-6 εκ.
3. Περνάμε τις λωρίδες στα καλαμάκια κατά μήκος προσέχοντας να είναι ίσια και όχι κυματιστά. Τις αλείφουμε με λάδι.
4. Βάζουμε τα καλαμάκια στη σχάρα του γκριλ απ? ευθείας κάτω από μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ψήνουμε για 8-10 λεπτά ή μέχρι οι χυμοί να ρέουν καθαροί, γυρίζοντας μια φορά. Σερβίρουμε με τις δυο σάλτσες κάρι και τα γλυκολέμονα.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες