Σουπιές με σπανάκι 39 ψήφοι

Σουπιές με σπανάκι
 
 

Υλικά (6 μερίδες)

1 κιλό σουπιές φρέσκιας
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού κρασί άσπρο αρετσίνωτο
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 μάτσο μάραθα, χοντροκομμένα
1 κιλό σπανάκι χοντροκομμένο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

1. Σε μια κατσαρόλα βάζετε τις σουπιές καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια μαζί με ένα φλιτζάνι νερό και το κρασί. Τις αφήνετε να βράσουν σε χαμηλή θερμοκρασία για 25 λεπτά με και να πιουν το ζουμί τους.
2. Προσθέτετε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, τα μάραθα και ψήνετε για 20 ακόμα λεπτά με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας.
3. Μόλις μαλακώσουν οι σουπιές προσθέτετε το σπανάκι, αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε σκεπάζετε με το καπάκι και σιγοψήνετε για τουλάχιστον 20-25 λεπτά. (αν θέλετε λίγο πριν ολοκληρώσετε το ψήσιμο προσθέτετε το μελάνι μιας σουπιάς).
4. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου
2 αστέρια από 39 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες