Σούπα κρεμά με αρακά 3 ψήφοι

Από ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ Σ.
Σούπα κρεμά με αρακά
 
 

Υλικά (4 μερίδες)

3/4 lt ζωμός κρέατος
500 γρ. αρακάς
20 γρ. ανθός αραβοσίτου
1/8 lt κρεμά γάλακτος
1/5 lt σαμπάνια
αλάτι, χοντροκομμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε το ζωμό να πάρει βράση και ρίχνουμε τον αρακά για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τη σούπα στο μπολ του μίξερ και αναμιγνύουμε ώσπου να γίνει χυλός. Ξαναζεσταίνουμε τη σούπα. χτυπάμε το ανθός αραβοσίτου με λίγο νερό και το ρίχνουμε στη σούπα να δέσει. Βράζουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το αλάτι και βάζουμε τη σούπα σε ζεστή σουπιέρα. Βάζουμε τη σούπα στο τραπέζι και τότε προσθέτουμε τη σαμπάνια και την χτυπημένη κρεμά γάλακτος. Πασπαλίζουμε με το χοντροκομμένο πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως.
2 αστέρια από 3 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες