Σούπα μινεστρόνε 28 ψήφοι

Σούπα μινεστρόνε
Υπάρχουν τόσα είδη Μινεστρόνε όσοι και αυτοί που ασχολούνται με τη μαγειρική σε ολόκληρη την Ιταλία! Μπορούμε να αφαιρέσουμε ή να προσθέσουμε ό,τι λαχανικό επιθυμούμε, ανάλογα με την εποχή του χρόνου
και το προσωπικό μας γούστο. Στη συνταγή που περιγράφουμε, και που είναι η πλέον δημοφιλής στη γειτονική μας χώρα, σημαντικό ρόλο στην τελική γεύση και την υφή παίζει η παρμεζάνα, η οποία εδώ προστίθεται σε μορφή φλούδας από το περίβλημα του τυριού.
 
 

Υλικά (8 μερίδες)

3 σκελίδες σκόρδο
3 μεγάλα, ξηρά κρεμμύδια
2 κλωνάρια σέλινο
2 μεγάλα καρότα
2 μεγάλες πατάτες
100 γρ. φασολάκια πράσινα, φρέσκα ή κατεψυγμένα
100 γρ. κολοκυθάκια
4 κουταλιές βούτυρο
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
60 γρ. μπέικον καπνιστό
7 φλιτζάνια ζωμός λαχανικών
1 κλαράκι βασιλικός πολύ ψιλοκομμένο
100 γρ. ντομάτες πολύ ψιλοκομμένες
2 κουταλάκια τοματοπολτός
100 γρ. παρμεζάνα κομμένη σε φλούδες
90 γρ. σπαγγέτι, σπασμένα σε κομμάτια
αλάτι και πιπέρι
παρμεζάνα τριμμένη για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

1. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, τα κρεμμύδια, το σέλινο, τα καρότα, τις πατάτες, τα φασολάκια και τα κολοκυθάκια.
2. Ζεσταίνουμε το βούτυρο και το λάδι μαζί, σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτουμε το μπέικον και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και τα κρεμμύδια και τηγανίζουμε για 2 λεπτά. Κατόπιν προσθέτουμε το σέλινο, τα καρότα και τις πατάτες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα γι' άλλα δυο λεπτά.
3. Προσθέτουμε τα φασολάκια και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά. Τέλος, προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα γι' άλλα 2 λεπτά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
4. Προσθέτουμε το ζωμό των λαχανικών, το βασιλικό, τις ντομάτες, τον τοματοπολτό και τις φλούδες της παρμεζάνας. Νοστιμίζουμε με αλατοπίπερο. Αφήνουμε το μίγμα να πάρει μια βράση, κατόπιν χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 1 ώρα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε από το σκεύος τις φλούδες του τυριού.
5. Προσθέτουμε στο φαγητό τα σπαγγέτι και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά. Σερβίρουμε σε μεγάλα και ζεσταμένα μπολ πασπαλίζοντας με την τριμμένη παρμεζάνα.
3 αστέρια από 28 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες