Σπαγγέτι με γαρίδες βενετσιάνικα 2 ψήφοι

Σπαγγέτι με γαρίδες βενετσιάνικα
Η βενετσιάνικη λέξη για τις γαρίδες είναι "scampi", που προέρχεται από την τοπική διάλεκτο
και εννοεί το είδος γαρίδας που βρίσκεται στην Αδριατική στην περιοχή της Βενετίας.

 
 

Υλικά (4 μερίδες)


500 γρ. γαρίδες πολύ φρέσκες
2 κουταλιές ελαιόλαδο ή βούτυρο ή μίγμα
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1-2 σκελίδες σκόρδο κομμένο
1/2 φλιτζ. ντομάτες ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και κομμένες σε κύβους
ή ίση ποσότητα ντοματάκια από κονσέρβα
μαϊντανός κομμένος για γαρνίρισμα (προαιρ.)
αλάτι και πιπέρι
1/2 φλιτζ. ζωμός ψαριού ή ξηρό λευκό κρασί
500 γρ. σπαγγέτι ή λιγκουίνια

Εκτέλεση

1. Ρίχνουμε τις γαρίδες σε νερό που βράζει και τις μαγειρεύουμε μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Φυλάμε 1 φλιτζ. από το νερό. Τις καθαρίζουμε.
2. Βάζουμε να βράσει νερό για το ζυμαρικό.
3. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι στο λάδι μέχρι να ροδίσουν. Ρίχνουμε τις γαρίδες και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε 1/4-1/2 φλιτζ. από το νερό που φυλάξαμε ή ζωμό ψαριού ή λευκό κρασί. Βάζουμε αλατοπίπερο κατά τη γεύση και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
4. Ενώ η σάλτσα σιγοβράζει, περίπου 10 λεπτά πριν γίνει, ρίχνουμε το ζυμαρικό στο νερό που βράζει, μέχρι να γίνει. Ρίχνουμε το ζυμαρικό στη σάλτσα και ανακατεύουμε ώστε να αναμιχθούν καλά.
5. Σερβίρουμε σε ζεσταμένα μπολ, γαρνίροντας με τον μαϊντανό.
2 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες